RSS Feed

Paprastieji kekšiukai

2016 gruodžio 7 by redzina91

Senai norėjau išbandyti padaryti ką nors saldaus. Tačiau saldumynus išeidavo padaryti tik vaikystėje, bet sugalvojau, kad galiu pabandyti padaryti keksiukus. Beto namuose mėtėsi silikoninės keksiukų formelės, tad kodėl jų neišbandžius. O jos pasirodo nerealus gėris. Neprilimpa niekas ir išsiima labai lengvai. Viskas daug paprasčiau. Ir labai skanūs, todėl ir kekšiukai – nepadoriai skanūs.

Mums reikės:

  • 120 g sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • 2-3 kupini šaukštai cukraus (aš dedu mažiau, nes nemėgstu labai saldžiai)
  • apie 0,5 stiklinės pieno
  • 1 kupina stiklinė miltų
  • 1 kupinas šaukštelis kepimo miltelių

 

Kambario temperatūros sviestą (aš dažniausiai ištirpinu) iki purumo išsukite su cukrumi. Kiaušinius išplakite, sumaišykite su pienu. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Pusę kiaušinių masės pilkite į išsuktą sviestą ir maišydami suberkite pusę miltų. Išmaišę supilkite likusį kiaušinio plakinį ir likusius miltus. Tešla turi būti grietinės tirštumo. Pilkite paruoštą keksiukų tešlą į formeles. Nepripilkite tešlos iki formelės viršaus, nes keksiukai iškils. Dėkite į įkaitintą iki 180–190 laipsnių orkaitę ir kepkite juos apie 20–25 min., kol – patikrinus – įsmeigtas medinis pagaliukas nebeaplips tešla.

Keksiukus galite paįvairinti pjaustytu bananu, 2–3 saujomis džiovintų uogų (razinų, spanguolių, vyšnių). Venkite šaldytų uogų, nes keksiukai išskys ir neiškils.


Komentarų: 0 »

Komentarų dar nėra.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *